Senarai resepi Che Nom di bawah kategori Snek dan makanan ringan

Pancake dan Sos Coklat

Hi Semua..kali ni Che Nom nak share resepi mudah pancake menggunakan homemade buttermilk, dan yg specialnya dah 13 tahun Che Nom guna resepi pancake ni...foolproof. Confirm menjadi. Lembut, dan sangat sedap walau dimakan begitu sahaja. Che Nom share resepi sos coklat sekali, tapi boleh juga kalau anda nak makan pancake …

Churros Rangup & Sos Coklat

Hi Semua, jom layan cara Che Nom buat Churros....yang bersalut cinnamon sugar...rangup sangat, dicicah bersama sos coklat yang pekat sedap. Buat minum petang memang terbaik lah. Berebut-rebut makan :)

Churros

Churros adalah sejenis snack yang berasaskan tepung dan dibancuh seperti kaedah chouz pastry, kemudian digoreng dan biasanya dihidangkan bersama sos coklat untuk dicicah. Churros sangat pupular di Sepanyol, France, Mexico, US dan beberapa negara lain. Ada berbagai jenis churros dan ianya berbeza mengikut negara masing-masing. Ada resepi Churros yang gunakan …

Lapis Cheese Cracker

Resipi Lapis Cheese Cracker, yang sungguh mudah tetapi menghasilkan dessert sangat sedap. Che Nom memang pada mulanya agak sangsi dengan hasilnya tetapi bila selesai melapis dan disejukkan semalaman, hasilnya sungguh menakjubkan. Tak sangka apabila biskut menyerap celupan susu bersama lapisan cream cheese, tekstur dan rasanya menjadi cukup seimbang. Resipi diambil …

Tortilla Wrap Ayam Panggang

Resepi Tortilla Wrap Ayam Panggang sesuai dihidangkan untuk sarapan pagi atau makan malam. Jika anda tercari makanan yang simple dan mudah juga tidak terlalu 'berat' untuk dimakan,sila cuba resipi ni. Memang sedap dan tak susah pun untuk disediakan. Memang makanan kegemaran keluarga Che Nom ni :)

Pancake with Chocolate Gravy

Pancake with Chocolate Gavy recipe,easy and ideal to serve for breakfast.

Kentang Wedges Bersalut

Resepi Kentang Wedges Bersalut, sebiji macam KFC, cuba sendiri baru tahu sungguh rangup dan sedap.

Pancake

Resipi pancake menggunkan lemon mudah dan sedap, hanya 15minit penyediaan, sesuai di makan bersama madu lebah. Pancake sangat sesuai dihidangkan untuk sarapan dan makan petang. Rahsia Pancake yang sedap adalah dengan mencampurkan perahan jus lemon sebagai gantian kepada buttermilk.