Senarai resepi Che Nom di bawah kategori Telur

Telur Dadar ala Thai

Jom tengok Che Nom cuna masak Telur Dadar ala Thai yang viral tuu. Sedap rupanya telur dadar ni. Rangup di luar dan lembut fluffy kat dalam. Berbaloi kalau buat sendiri di rumah. Kos pun murah kalau buat sendiri.

Sambal Tumis Udang

Kali ni Che Nom nak masak sambal tumis udang sebab masa pergi pasar, udang besar-besar fresh pulak tu. Terus teringin nak makan sambal tumis. Kepada sesiapa yang baru nak belajar masak sambal tumis udang kegemaran Che Nom, boleh ikut cara ni. Udang kita goreng dulu separuh masak, dan kemudian kita …

Sambal Tumis Telur Rebus Pekat Dan Likat

Resepi kali ni ialah sambal telur rebus goreng. Che Nom akan fokus kepada sesiapa yang baru nak mula belajar masak sambal. Bermula dari bahan kisar, cara proses cili kering, tips rebus telur (juga untuk kupas dgn mudah), tips goreng telur supaya tak meletup dan cara masak sambal yang pekat texture, …

Sambal Sardin Telur Pecah

Kali ni Che Nom nak share menu ringkas, tapi laku keras sangat kalau time sahur ataupun pada waktu-waktu yang dah tak ada idea nak masak apa. Menunya ialah, sambal sardin telur pecah. Walaupun nampak simple saja menu ni, tapi sangat membuka selera. Bahan-bahan pun mudah saja. Cara kita masak tu …

Telur Masak Balado Santan

Hi semua, hari ni Che Nom nak masak Telur Balado Santan, menu yg ringkas dan cepat nak sediakan…Bahan utama iaitu telur, kita rebus, kupas kulit dan goreng sehingga garing sebelum dimasak dgn cili/sambal. Resepi ni diinspirasikan dari negara jiran iaitu Indonesia, memang terbukti sedap sangat.

Telur Bistik Sedap

Resepi Telur Bistik, sangat mudah dan sedap serta menjadi kegemaran anak sulung Che Nom. Cukup berselera walau jika dimakan bersama nasi panas sahaja dan telur bistik ni sudah seimbang dengan sumber protein dari telur dan sayur-sayuran campur yang dimasukkan ke dalam bahan kuahnya. Untuk sediakan resepi ni kita masak dahulu bahan …

Telur Masak Kurma

Resepi Telur Masak Kurma, resepi masakan yang sangat ringkas tetapi tetap membuka selera. Resepinya tak banya beza dengan masakan kurma lain, cuma ia menggunakan telur ayam yang direbus dan dikelar sedikit supaya kuah meresap ke dalam telur dan nampak menarik. Menu ini esuai dihidangkan bersama nasi putih atau boleh juga …

Kari Telur Sedap

Resepi Kari Telur yang menjadi kegemaran anak-anak saya. Bukan sahaja mudah tapi sangat menyelerakan. Telur ini direbus dan kemudian digoreng supaya bahagian luar nya kenyal, tidak mudah pecah dan menjadikan rasanya lebih enak. Anda harus cuba resepi ini.

Peria Goreng Telur

Resepi Peria Goreng Telur yang ringkas dan sedap. Ini adalah masakan sayur kegemaran Che Nom, dan peria juga sangat bagus untuk kesihatan. Bagus dimakan oleh penghidap kencing manis dan juga dikatakan memberikan khasiat untuk kecantikan kulit. Untuk menghilangkan rasa pahit peria yang terlalu kuat, rendam hirisan peria di dalam air …