Kek Marble Kampung

Sejak 2-3 hari teringin sangat nak makan kek, dan Che Nom ni penggemar kek yang biasa-biasa aje, yang tak fancy sangat dengan krim atau hiasan yang macam-macam. Kek Marble Kampung memang kek kegemaran Che Nom sejak dulu lagi. Kenapa nama kek marble kampung? Sebab kita guna majerin dalam adunan sebagai …

Kek Butter Premium & Klasik Che Nom

Kali ni Che Nom nak share resepi antara kek yang paling Che Nom suka sangat makan, iaitu Kek Butter. Kek butter ni sangat premium rasanya, lembut dan gebu. Bagi Che Nom rasa pun tak terlalu manis, kena lah dengan rasa berlemak pure butter yang digunakan. Kek ni walaupun resepi nya …

Kek Carrot & Cream Cheese Buttercream Che Nom

Selamat kembali pada siri edisi niaga. Kali ini Che Nom nak share resepi Kek Karot Dengan Lapisan Cream Cheese Buttercream. Resepi kek Carrot ni Che Nom dapat dari sahabat Instagram, iaitu sis Atun yang memang sentiasa murah hati berkongsi resepi. Sebenarnya Che Nom bukan lah peminat kek carrot tapi dengan …

Cheesecake Nutella

Nutella Cheesecake, creamy dengan rasa cream cheese dan penuh rasa coklat hazelnut cream yang cair di mulut. Dihias pulak dengan topping Nutella yang menambahkan lagi rasa rich Nutella pada cheesecake ini. Penggemar Nutella harus cuba resepi ni, tak perlu bake pun. Sesiapa yang nak cuba berniaga dengan premium cheesecake ini …

Kek Marble Jelita

Hi Semua, kek marble jelita yang menjadi kegilaan ramai sekarang ini memang Che Nom agak lambat share resepi ini dengan anda semua. Sebabnya Che Nom ambil masa yang lama untuk test kek ini, dan banyak sesi kegagalan yang tejadi dan setiap kali bakar tu Che Nom belajar sesuatu, catit nota …

Kek Pandan Gula Melaka

Kek Pandan Gula Melaka dengan Swiss Meringue Buttercream. Gabungan yang perfect sangat dan resepi kali ini dengan rendah dirinya Che nom cuba tunjuk dengan details sebaik mungkin dengan knowledge Che Nom yang tak seberapa ini, supaya anda dapat hasikan kek Pandan Gula Melaka ini dengan success. Texture kek ini sangat …

Cheesecake Brownies

Cheesecake brownies yang fudgy dan rich rasanya, moist, penuh dengan rasa coklat dan cheese. Sedap, yang ini memang favourite che nom dan pernah share kat website dulu. Siapa yang suka brownies dan suka cheese, boleh cuba buat cheese brownies ini.

Kek Bukan Tornado Viral

Hi Semua, hasil permintaan ramai maka Che Nom dengan ini, nak share resepi kek Bukan Tornado, VERSI CHE NOM. Kek ni mmg cukup lengkap rasa manis coklat ganache, bergabung pulak dgn cream cheese filling yang masam-masam manis. Dan kek coklat yg sgt moist. Bila makan susah nk berenti.Bekas kek: Saiz …

Kek Sarang Semut yang Legend

Hi semua, kali ni Che Nom nak tunjuk kek yang mudah sangat nak dapat bahan-bahan untuk disediakan. Sekarang ni kan ramai yang cakap susah nak dapat barang-barang di bakery…jadi jom kita sediakan kek klasik yang tak pernah lapuk dek zaman, iaitu kek sarang semut atau ada juga yang panggil kek …

Basque Burnt Cheesecake

Basque Burnt Cheesecake, yang berasal dari Basque country Spain…sebab tu namanya Basque Burnt Cheesecake. Cheesecake yang menarik sangat, sebab kita tak perlukan crust atau base mcm kebanyakan cheesecake yang lain. Kek yang wajib hangus atau burnt permukaannya, kalau merekah pun tak mengapa, tepi-tepi yang burn dan lekuk tak sekata….itu adalah …

Mango Cheesecake Creamy

Hi semua, jom kita buat manggo cheesecake. Sebab banyak mangga yang dijual sekarang, Che Nom pun teringin nak makan…dah bila dah buat, mestilah share dengan anda semua. Cheesecake ni tak terlalu heavy, tekstur pun lembut ala-ala macam ice cream aje. Sedang elok ada rasa buah dari mangga, dan di tambah sedikit …

Kek Chocolate Moist Tanpa Oven

Hi Semua, kali ni Che Nom nk sediakan satu dessert yang tersangatlah mudah iaitu kek coklat moist yang cuma gunakan microwave, boleh juga kalau nak kukus, sesuai untuk disediakan pada waktu2 kuarantin ni. Tak perlu guna oven pun boleh buat kek yg sedap.

More