Senarai resepi Che Nom di bawah kategori Kuih Dan Biskut Raya

Biskut Double Chocolate Chips

Jom tengok Che Nom buat biskut raya yang marvellous, rangup, penuh rasa coklat, wangi & rasa sedap berlemak butter iaitu Biskut Double Chocolate Chips. Kita guna chocolate chips, cocoa powder dan badam cincang yang disangai. Kalau buat dengan anak-anak memang seronok sebab biskut ni tak perlu acuan atau bentuk yang …

Rempeyek Kacang

Assalamualaikum, jom tengok Che Nom buat kudap kudapan yang ramai suka makan terutama waktu musim perayaan waktu raya nanti lah kan. Rempeyek Kacang Tanah dan Ikan Bilis. Dulu-dulu selalu makan je tak tau pun macam mana nak buatnya. Ha sekarang Che Nom gigih belajar dan rupanya tak lah susah sangat …

Kerepek Popia Sira

Dalam episode kali ni, Che Nom sediakan satu snek yang sangat sedap dan tak boleh berenti kalau makan, iaitu Kerepek Popia Sira Pedas yang sangat rangup, pedas, manis, dan bau pun harum sebab kita letak bijan yang disangai. Bila makan, bukan saja rangup dari popia sira tu, rasa rangup bijan …

Biskut Kacang Mazola

Jom kita buat buat biskut raya iaitu Biskut Mazola atau Biskut Kacang yang klasik. Nak buatnya mudah sahaja. Kita perlu guna kacang tanah yang disangai dan kisar halus, serta beberapa bahan asas yang lain. Nak mengadun pon cuma gaul guna tangan aja, kemudian dibentukkan dan dihias denga kacang tanah. Rasanya …

Biskut Sarang Semut

Jom kita buat biskut klasik yang mudah, bahan-bahannya pun senang nak cari dan harga pun mesra poket iaitu Biskut Sarang Semut. Doh nya kita adun dan kemudian parut halus sebelum masuk dalam acuan. Boleh hias dengan apa-apa jenis sprinkles yang kita suka. Che Nom suka guna taburan coklat rice, biar …

Biskut Chocolate Chip

Jom kita tengok Che Nom sediakan biskut raya terpaling laris iaitu Biskut coklat Chips ala Famous Amos. Hasil biskut sangat light, berongga dan rangup bila dimakan. Dalam video ni ada banyak info mengenai bahan-bahan dan juga tips yang Che Nom kongsikan. Kalau anda kategori beginner, tonton lah sampai habis kalau …

Kuih Siput

Kali ni Che Nom nak share resepi kudap-kudapan klasik iaitu kuih siput. Dari dulu lagi kalau waktu raya mesti ada di hidang kuih siput ni. Che Nom pasti akan makan. Dalam banyak-bayak tu, ada yang rapuh, yang gebu, yang keras gigit tak pecah pun ada. Tapi jangan risau, resepi ni …

Biskut Semperit Dahlia Susu

Sebagai persediaan nak sambut raya pada tahun ni, jom lah kita buat biskut semperit susu ataupun mungkin sesetengah orang panggil biskut dahlia. Senang saja cuma guna 4 bahan, kos pun murah, dan yang paling penting sedap marvelous rasa dia. Rasa manis lemak-lemak susu dan butter, rangup gebu dan cair di …

Biskut Suji Arab

Satu lagi biskut kuih raya yang Che Nom nak share kali ni ialah, Biskut Suji Arab atau biskut snowball orang kata. Biskut ni pun kategori yang tak pakai banyak bahan dan mudah nak buat. Dari segi rupa, biskut suji arab ni seakan-akan sama dengan biskut Makmur, cumanya biskut Makmur ada …

Semperit Klasik

Hi Semua, ada yang tengah cari resepi biskut raya ke? Ke ramai yang dah buat biskut raya?. Kali ni Che Nom nak share resepi biskut semperit klasik, semperit klasik ni memang biskut yang mesti ada kat rumah Che Nom tiap-tiap kali raya. Kebiasaannya ada 2 versi semperit, satu yang klasik …

Tart Nenas Gulung Resepi Lengkap Hari Raya

Kali ini jom kita tengok cara-cara untuk buat kuih no.1 kegemaran Che Nom iaitu Tart Nenas. Tart nenas ni ada banyak jenis, dan biasanya Che Nom akan buat versi tart nanas gulung. Ada 2 bahagian dalam video ni, yang pertama cara untuk sediakan inti atau jem nanas homemade, kita hasilkan …

Biskut Red Velvet Rangup

Hi Semua, sibuk buat biskut raya ke tu? Che Nom pun nk ambil peluang kongsikan satu lagi resepi biskut yang selalu buat kat rumah iaitu biskut red velvet. Ciri-ciri utama biskut ni ialah warnanya yang merah gelap, dan kebiasaanya kita hias dengan bahan bewarna putih seperti white coklat chip supaya …

More