Senarai resepi Che Nom di bawah kategori Ayam

Ayam Percik

Kali ni Che Nom nak share resepi bertemakan bulan Ramadhan yang tak lama lagi menjelang tiba kan. Inilah dia resepi ayam percik bersalut kuah yang pedas, cukup dengan rasa rempah dan pekat berlemak. Bila bakar, fuhh hasilnya tu cukup mantap. Isi ayam pon moist saja, lembut dan tak kering. Mula-mula …

Ayam Goreng Korea Cheese Bertali

Kalini Che Nom nak share resepi Ayam Goreng Korea bersalut cheese yang cukup rangup, ada rasa pedas manis pada salutan ayam. Bila makan dengan salutan cheese mozzarella yang lemak melted bertali, fuhh memang terbaik. Haii siapa yang tak suka cheese memang rugi. Boleh buat sendiri je di rumah, tapi feeling …

Ayam Masak Cabai Bersantan

Hi semua, assalamualaikum, resepi special kali ni adalah Ayam Cabai Bersantan, resepi ni sangat mudah nak sediakan, amat sedap dan well balance dengan pedasnya dari gabungan cili padi dan cabai besar, lemak santan, masam asam keping dan aroma daun kunyit sangat lah menyelerakan. Yang uniknya, bahan tumis kita kena tumbuk …

Ayam Bawang Nasi Kandar

Kali ni Che Nom nak masak lauk kegemaran Che Nom, lauk yang mesti ada di setiap restoran nasi kandar, iaitu ayam masak bawang. Masakan ni sangat sedap sebab penuh dengan rasa dan aroma rempah ratus, kuah nya pulak pekat bersalut dgn ayam yang digoreng garing di luar dan lembut di …

Asam Pedas Ayam Johor

Kali ni jom tengok Che Nom masak masakan yang sangat terkenal di negeri Johor iaitu Asam Pedas Ayam. Biasanya kita makan asam pedas ikan kan ha, buat sesiapa yang belum pernah masak dengan ayam atau tak pernah makan asam pedas ayam, anda wajib cuba. Memang tak sangka sedap rupanya lauk …

Ayam Masak Sos Tiram Thai

Kali ni Che Nom nak share satu resepi yang sesuai sangat untuk sesiapa yang dah tak tau nak masak apa dengan ayam kat rumah tu, boleh cuba masakan ni iaitu Ayam Masak Sos Tiram ala Thai. Cara nak masak nya mudah dan bahan-bahan pun senang nak cari. Walaupun simple, hasilnya …

Nasi Ayam Claypot

Kali ni Che Nom nk share resepi masakan yang berasal dari China, iaitu Claypot chicken Rice. Ada banyak variasi sebenarnya bila kita tengok resepi di internet. Jadi Che Nom rujuk semua dan olah ikut kesesuaian sendiri, yang mudah lah untuk masak kat rumah. Yang penting, Claypot Chicken rice ni, ayam …

Tauhu berlauk dan sambal kicap

Jom tengok Che Nom nak masak tauhu berlauk kali ni. Pernah viral 2-3 tahun dulu, tapi sekarang masih ramai yang suka dan ramai juga yang buat berniaga. Menu ni sangat sesuai pada sesiapa yang tengah berdiet kurang karbo sebab ada banyak protein dalam 1 hidangan dan sangat rendah kandungan karbohidrat. …

Ayam Bakar Tanpa Oven

Jom tengok Che Nom nak share resepi ayam bakar, tanpa perlu gunakan oven atau tanpa air fryer. Hanya dengan menggunakan sebiji kuali sahaja kita dapat sediakan ayam bakar yang cukup moist, dan sedap. Maklum lah rumah kat bandar, mana nak cari dapur arang kan? Bukan semua rumah ada airfryer atau …

Ayam Butter Kicap dan Nasi Butter

Kali ni Che Nom nak share resepi ayam butter kicap yang dipadankan bersama dengan nasi butter. Pada mak-mak atau tukang masak di dapur yang buntu tak tau dah nak masak apa tu, sekali sekala jom lah cuba masak menu ni. Bahan-bahan yang digunakan pun tak banyak sebab bahan masakan ayam …

Nasi Ayam Legend 6 Juta Views

Kali ni Che Nom nak share resepi Nasi Ayam Legend yang sebelum ini dah pernah share kat YouTube dan sekarang Che Nom buat video baru dengan kualiti yang lebih bagus dan lebih tersusuan. Mudah faham dan menarik lah sikit nak menonton terutama kepada yang baru nak belajar masak tu. Ramai …

Tomyam Ayam

Kali ni Che Nom nak share resepi asli Tomyam Thai versi ayam. Memang takde seafood dalam resepi ni. Macam biasa untuk kuah sup, kita guna bahan-bahan fresh yang direbus. Kuahnya adalah versi kuah merah yang berlemak pedas rasanya. Kena sangat masakan untuk versi ayam dan Che Nom tambah satu bahan …

More