Brownies Cadbury Cheesecake

Brownies Cheesecake Cadbury, dessert yang menarik dari kombinasi 3 lapisan iaitu lapisan brownies yang fudgy, lapisan cheese Cadbury dairy milk yang lemak bercoklat, dan lapisan plain cream cheese. Resepi ini menghasilkan satu dessert yang sangat elegan. Buat penggemar brownies dan cheese, anda pasti suka. 

Blueberry Cheesecake Oreo Tanpa Bakar

Blueberry Cheesecake yg disediakan dari fresh blueberry, dessert bertaraf 5 bintang yg menarik rupa dan warna nya, tekstur yang light dan creamy, rasa yang sedap dari cream cheese bila digabungkan dengan fresh blueberry puree …juga tak mudah rasa muak bila makan…Sangat menarik kalau kita hidangkan dessert ni pada tetamu. Resepi …

Kek Batik Indulgence Tanpa Telur Tanpa Oven

Kek Batik Indulgence, yang mempunyai 3 lapisan iaitu lapisan kek batik, lapisan cheese dan coklat ganache. Dessert yang mudah, kerana kita tak perlu bakar guna oven. Untuk kek batik, kali ni Che Nom sediakan tanpa telur. 

Cheesekut Tiramisu 5 Bahan Sedap dan Berkrim

Cheesekut Tiramisu dessert yang sedap sangat kalau dimakan waktu sejuk. Lapisan biskut yang dicelup dalam bancuhan bancuhan kopi instant, diselang selikan dengan adunan cheese yang lemak berkrim rasanya. Dessert ni pernah viral pada suatu masa dulu, dan Che Nom share cara mudah nak sediakannya. Tak perlu guna oven, tak perlu …

Kek Red Velvet Sangat Moist

Kek Red Velvet yang menarik warnanya dan unik rasanya rasa kerana kita gunakan serbuk koko, buttermilk dan cuka sebagai bahan utama dalam adunan. Kek ni memang sangat moist dan lembut, bertambah sedap dengan krim frosting yang menggunakan krim cheese sebagai bahan tambahan.

Chocolate Cheesecake Tanpa Bakar

Chocolate Cheesecake dengan lapisan bawah dari biskut oreo, dessert yang creamy dan penuh dengan rasa coklat, sedap sangat kalau makan sejuk-sejuk. Siapa yang suka sangat coklat, oreo, dan juga cheese boleh cuba resepi ni. Gerenti tak cukup kalau makan sepotong. Coklat cheesecake ni tanpa telur, tak perlu guna oven dan …

Oreo Cheesecake Tanpa Bakar

Oreo Cheesecake yang tak perlu dibakar serta mudah sangat disediakan. Cuma sejukkan dalam peti ais je. Cheesecake ni sangat lembut,creamy, tak muak rasanya, dan bila makan sejuk2, rasanya macam makan aiskrim. Buat peminat oreo dan cheese, anda pasti suka. Resepi ni menghasilkan cheesecake kecil saiz 6 inci. Boleh gandakan resepi …

Kek Batik Marie Dengan Topping Coklat Ganache

Kek Batik Coklat Ganache yang sedap, dan cantik permukaannya. Siapa tak kek batik kan? Paling mudah disediakan, tapi kalau tak kena resepi dan caranya, kita tak akan dapat hasil seperti yang diinginkan..boleh jadi keras, atau terlalu lembik. Yg ni hasilnya sedang elok je. 

Brownies Kedut Super Sedap by Che Nom

Che Nom akan tunjukkan cara buat brownies yang paling sedap dan takkan anda lupakan. Tekstur brownies ni sangat fudgy dan lembab, sangat harum baunya, rupa kedutan atas yang menarik, ditambah pula rasa coklat yang di enhance kan rasanya dengan bancuhan kopi atau espresso, memang macam makan kat cafe mahal lah. 

Kek Gula Hangus

Kek Gula Hangus atau juga dikenali sebagai Kek Sarang Semut kerana rupa dan tekstur nya yang berlubang-lubang. Kek ni boleh dikatakan kek klasik yang menjadi kegemaran ramai sejak dahulu lagi. Rasanya pun sangat sedap dan tidak mudah berasa muak jika dimakan.Bahan utama kek gula hangus ialah gula putih yang dimasak …

Kek Coklat Kukus Lembap

Kek Coklat Kukus Lembap yang menggunakan kaedah sukatan cawan di dalam penyediaan bahan-bahannya. Kek ini tidak menggunakan telur tetapi hasilnya tetap sedap, lembut dan lembab. Boleh dikukus dalam bekas-bekas kecil jika anda mahu sediakan sebagai kek untuk 'door gift' atau juga untuk hidangan di majlis keraian.

Kek Pisang Lembap

Resepi Kek Pisang Lembap yang sangat sedap, gebu dan lembut. Sesuai sangat untuk dibuat hidangan minum petang bersama keluarga. Cara nak buatnya pun mudah kerana Che Nom hanya pakai blender sahaja. Kalau boleh gunakan pisang yang masak ranum sahaja kerana rasanya akan lebih manis dan sedap. Dalam resepi ini Che …

More