Ayam Goreng 3X Pedas Ala Mcd

Kali ni Che Nom nak share resepi ayam goreng pedas & rangup, inspirasi dari ayam goreng McDonalds pedas 3x. Pada resepi sblm ni Che Nom dh share resepi ayam goreng yang kurang pedas, dan ramai pula minta versi pedas jadi Che Nom akan share cara untuk perap ayam dengan semua …

Ayam Masak Madu Ala Mamak Che Nom

Untuk masakan lauk pauk kali ni, Che Nom nak share satu resepi oleh Puan Ieda Hamzah dari posting group MAHN. Terima kasih banyak-banyak. Bila ternampak ada yang murah hati share dan memang Che Nom pun tercari-cari resepi Ayam Masak Madu versi berkuah macam ni dan terus lah cuba, hasilnya memang …

Ayam Masak Lemak Cili Api Negeri Sembilan

Masakan istimewa untuk kali ini ialah, ayam masak lomak cili api , versi yang baru. Resepi ni Che Nom dapat dari orang Negeri Sembilan, yang baik hati menulis resepi dan ajar cara nya kepada Che Nom..Masa mencuba buat kali pertama, rasa sedap sangat. Sejak itu memang Che Nom selalu masak …

Ayam Goreng Rangup Ala KFC Set Coleslaw & Mashed Potato

Kali niChe Nom nak share resepi Ayam Goreng ala KFC lengkap dengan hidangan sampingan yang mesti ada, iaitu Coleslaw dan Mashed Potato. Dalam video ni ada lima bahagian kesemuanya, bermula dengan proses perapan ayam dengan bahan-bahan rempah untuk tekstur dan rasa isi ayam sedap, kemudian yg ke dua, penyediaan coleslaw …

Ayam Masak Cili Kering

Untuk kali ini, Che Nom nak kongsi masakan yang mudah..yang sesuai untuk mak mak yang sibuk..maklum lah bila tengah2 minggu bekerja ni, dengan PDPR lagi masing-masing takda masa sangat nak masak lauk yang complicated kan. Jom kita sediakan Ayam Masak Cili Kering. Resepi ni diadaptasi dari masakan Chinese style iaitu …

Ayam Varuval

Resepi kali ini ialah Ayam Varuval, masakan India yang terkenal dan disukai ramai. Sejujurnya Che Nom tak pernah masak ayam varuval, ini pertama kali nak mencuba. Dah banyak tutorial dan resepi Che Nom tengok sampai tak tahu mana satu dah Che Nom ikut. Jadi terima kasih lah pada semua yang …

Ayam Kerutuk Kelantan

Kali ni Che Nom nak masak Ayam Kerutuk, masakan yang berasal dari Kelantan. Che Nom rujuk resepi dari YouTube Dapur Kak Yah. Terima kasih banyak-banyak sudi kongsi resepi Kak yah masak guna itik serati, Che Nom ganti guna ayam. Masakan kerutuk ni macam tengah-tengah antara gulai dan rendang. Kita perlu …

Ayam Gepuk Ala Pak Gembus

Ayam Gepuk, masakan yang berasal dari negara jiran iaitu Indonesia. Apa yang special dengan resepi ayam gepuk ni, kita perap ayam dgn bahan-bahan rempah, kemudian rebus dan goreng supaya ayam perap tu garing di luar dan lembut di dalam. Satu lagi yang special, sambal nya kita tambah dengan kacang tanah …

Rendang Ayam Dendang Perantau

Dalam resepi dulu, Che Nom gunakan semuanya bahan-bahan segar sebagai bahan ramuan utama. Contohnya seperti kunyit, lengkuas, serai, halia dan lain-lain lagi dan kali ni Che Nom tambah 3 jenis rempah kering yang disangai dan dikisar halus supaya lebih sedap, lebih harum beraroma. Bila kita sangai atau goreng kering,akan keluar …

Ayam Pad Kra Pao & Teh Ais Thai

Kali ini kita ke Bangkok Thailand, mencuba menu street food yang tersangat famous di sana iaitu Pad Gaprao (atau Pad Kra Pao) Gai Kai Dao atau Ayam Stir Fry Daun Selasih dengan Telur Goreng. Menu ini mudah saja nak sediakan tapi kena ada satu bahan paling penting iaitu daun selasih …

Ayam Kung Pao Special

Hi Semua, untuk kali ini kita masak menu Chinese style pula iaitu Ayam Kung Pao. Ayam Kung Pao versi dalam video ini tak sama macam versi klasik sebab Che Nom ada tambah dan tukar dengan beberapa bahan yang Che Nom suka tapi masih lagi kekalkan konsep asas masakan ni. Resepi …

Ayam Goreng Madu & Nasi Minyak

Hi Semua. Untuk kali ini, Che Nom nak masak masakan yang dulu-dulu selalu dimasak masa kat rumah bujang. Ayam goreng madu dengan nasi minyak dan sos cili ala Thai. Nampak banyak menu ni, tapi sebenarnya tak susah pun, bahan-bahan pun mudah saja. Tetapi hasil nya terutama sekali ayam tu memang …

More